Soda
Jedlá soda je všeobecně známá jako lék na pálení žáhy nebo jako součást prášku do pečiva. Má ale mnohem širší využití – je skvělým a všestranným čističem a pohlcovačem pachů. Přitom je soda bikarbona zcela přátelská nejen k životnímu prostředí, ale především je také naprosto zdravotně nezávadná. Za pár korun je k dostání v každém obchodě.
Je možné ji také použít na :
Léčení rakoviny
Javorový sirup a jedlá soda - přírodní chemoterapie (léčení rakoviny)
To je ta zázračná kombinace, která bývá právem nazývána přírodní chemoterapií, a to bez velmi nepříjemných vedlejších účinků. Její výsledky jsou prý přímo fantastické!
Nejsou v tom žádné čáry, ale fakt, že rakovinové buňky milují cukr (proto je logické se během nemoci vyhýbat cukrům ať už v jídle či nápojích, vyjma trošky ovoce). Při ohřátí směsi se na sebe naváží molekuly sody a javorového sirupu. Glukóza vzniklá právě tímto způsobem je pohlcena buňkami a viry, jež se v ní ukrývají. Jenže v tomto případě je na molekuly cukru navázaná silně zásaditá sloučenina a rakovinové buňky pohltí spolu s cukrem rovněž sodu a tím dojde k zásadité reakci a k jejich zničení přímo v centru nádoru. Soda bicarbona totiž způsobí změnu pH v buňkách. Ty pro své přežití potřebují kyselé prostředí, ale tímto způsobem se do nich dostává více kyslíku, než jsou schopné unést. A právě díky javorovému sirupu se soda dostává do takových míst v těle, kam by se normálně nedostala. To vše během velmi krátké doby. Je tedy vhodná pro léčbu jakéhokoli stádia rakoviny, ať už u lidí nebo u zvířat.
Recept:
3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona) smísit (např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat. Poté dát v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, aby teplota sirupu nepřesáhla 40°C, dokud směs nezhoustne.
Na počátku může být užíváno častěji (zejména u rakovinou nemocných), např. 3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát jednu čajovou lžičku denně, dlouhodobě i jako prevenci. Může být rozpuštěna ve vodě nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem.
Obecně platí několik zásad, které je potřeba během užívání dodržovat:
1) Nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.
2) Dávkování, a to právě kvůli změně pH v organismu.
3) Pozor na sodu, do které byl přidán hliník! Jestliže vám po zahřátí na dně směsi zůstane bílý prášek, nejedná se o bikarbonát sodný.
Tento recept dnes využívají nejen alternativní léčitelé, ale také onkologové a díky internetu i nemocní sami doma. Nikoho však nenabádáme vynechat klasickou léčbu v nemocnicích a začít se léčit jen jedlou sodou a javorovým sirupem. Vždy je lepší být pod dozorem právě lékaře.
Peeling
Jedlá soda
Jedlá soda má širokou škálu použitelnosti a pomáhá také k zbavení akné. Funguje jako jemný peeling. Napomáhá k odstranění odumřelých kožních buněk, které se hromadí v pokožce. Peeling pomůže dostat tyto mrtvé buňky z ucpaných pórů. Z jedlé sody přidáním trochu vody lehce vytvoříte pastu, kterou za několik sekund vmasírujete do pokožky, pak opláchnete vodou a osušíte. Tento postup opakujte jednou týdně, aby se odumřelé buňky dostaly pryč z těla.
U přírodní léčby se jen zřídka kdy objevují nežádoucí účinky. Proto není důvod k obavám. Pokud hledáte lepší způsob, jak léčit akné bez vážných vedlejších účinků, zvažte tyto přírodní volby, nebo hledejte mezi ostatními produkty podobného typu.
Bělení zubů
Soda má mírně abrazivní mechanický účinek při tření o zuby a zároveň působí také chemicky, protože reaguje se zubním kamenem a tím jej rozpouští. Velkým přínosem je, že pomáhá také neutralizovat bakterie a tímto způsobem vlastně bělení zubů léčí špatný dech.
Vybělení zubů můžeme vidět okamžitě a je bezbolestné. Navíc napomáhá odstranění zubního kamene. Ovšem je třeba se vyhnout agresivnímu tření dásní, které můžou být podrážděny mechanickým účinkem sody.
Nejopatrnějším způsobem je kůra na jeden měsíc dvakrát ročně, přičemž aplikujeme jen jednou nebo dvakrát týdně, abychom se vyhnuli možnému poškození skloviny zubů, protože soda má abrazivní účinek při užívání v dlouhodobém horizontu.
Mokrý kartáček namočíme do práškové jedlé sody, přičemž pokryjeme zcela štětiny kartáčku shora a takto si vyčistíme zuby. Sodu lze také nasypat na zubní pastu a touto směsí si vyčistit zuby. Smíchání sody se zubní pastou zmírňuje slanou chuť sody, ale zvyšuje brusný účinek.
Jiná forma použití je rozpustit sodu do vody, kdy přidáme lžíci jedlé sody do sklenice s polovinou vody, rozmícháme a vyplachujeme ústa. Tím sice příliš naše zuby nevybělíme, ale zato získáme domácí ústní vodu která neutralizuje bakterie v ústech.